Helena & Elämän tasapaino

Löysin tieni Dr. Akhilesh Sharman Ayurveda-vastaanotolle syksyllä 2017. Olin puoli vuotta sitä ennen  saanut diagnoosin kilpirauhasen syövästä ja tehnyt päätöksen, että en hätiköi hoitojärjestelmän  tarjoamiin kajoaviin ja peruuttamattomia muutoksia aiheuttaviin toimenpiteisiin menemistä, vaan  tutkin ja selvittelen tilannettani sekä etenemisvaihtoehtoja rauhassa. Olin jo useamman vuoden  ennen tuota järeää diagnoosia juossut moneen otteeseen työterveyshuollossa, enkä ollut sieltä oireilujen juurisyitä saati ratkaisevia hoitokeinoja löytänyt. 

Toisin kuin kaikki aiemmin tapaamani hoitotahot, Dr. Sharma edusti lämpöä, välittämistä ja  ymmärrystä haasteeni edessä. Hänestä huokui asiantuntemus ja inhimillisyys, sekä poreileva  elämänilo. Hän kertoi selkeästi ja rauhallisesti miten minun kannattaa edetä tilanteessani – minkälaista elämäntapaa, ruokavaliota ja ravintolisiä olisi hyvä suosia. Hänen myötätuntonsa ja  syvällinen – silti kepeä – tyylinsä tekivät minuun vaikutuksen. Tiesin, että olin tullut oikeaan  paikkaan saadakseni aitoa yksilöllistä apua.

Ilmapiiri oli vastaanotolla kiireetön, kunnioittava,  kannustava ja kokonaisvaltainen. Sain juuri minun kaltaiselleni ajattelupainotteiselle ihmiselle  sopivia vinkkejä siihen, kuinka voisin itse ottaa lisää vastuuta terveydestäni ja oppia  hyvinvoinnista. Toin vastaanotolta mukanani kirjalistoja, hengitysharjoituksia sekä persoonallisia, ikimuistoisia käytännön esimerkkejä hetkessä elämisestä. Inspiroiduin tapaamisen jälkeen  opiskelemaan Ayurvedaa ja sitä kautta olen saanut uusia näkökulmia ihmisyyteen ja elämään. 

Terveystarinani on edennyt sipulin kuorimisen tapaan. Taakse ovat jääneet kuiva iho, sappi-,  virtsatie- ja vatsavaivat, kuukautiskivut sekä selästä jalkoihin säteilevät nivelkivut. Mitään lääkkeitä  minun ei ole tarvinnut ottaa enää moneen vuoteen.

Kaikkien fyysisten oireiden hellittämisen rinnalla pidän kuitenkin ehkä tärkeimpänä muutoksena mieleni selkiytymistä ja tunne-elämän  tasapainottumista, jotka ovat mahdollistaneet vakaan ja täysipainoisen elämän. Olen irtautunut  suorittajamentaliteetistä, vahvistanut erottelukykyäni ja löytänyt lempeyttä ja rauhaa, jonka huomassa on ollut hyvä rakentaa uusia elämäntapoja.

Sanoisin, että itsetietoisuuden  syventyminen on ollut parasta, mitä Ayurveda on tarjonnut. Tunnen taipumukseni entistä  paremmin ja osaan pitää monin keinoin huolta tasapainon säilymisestä. Tämä luottamus on  säteillyt myös lähipiiriini, jonka johdosta mm. vanhempani ja useat ystäväni ovat käyneet Ossi  Viljakaisen Ayurvedavastaanotolla ja saaneet omat vinkkinsä kohti hyvää ja tasapainoista elämää.  Ayurvedan viisaudella on pysyvä paikka elämässäni – kiitän sydämestäni johdatusta, jonka myötä  tapasin Dr. Akhilesh Sharman.

Helena Prepula

Scroll to Top